Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA TUŽILAŠTVA BiH, GORDANA TADIĆ, ODRŽALA SASTANAK SA AMBASADOROM REPUBLIKE HRVATSKE U BiH NJ.E. IVANOM DEL VECHIOM

09.08.2018. 12:16

Centralne teme sastanka odnosile su se na jačanje vladavine prava i saradnju pravosudnih institucija u regionu.

 

 

 V.D. GLAVNOG TUŽIOCA TUŽILAŠTVA BiH, GORDANA TADIĆ, ODRŽALA SASTANAK SA AMBASADOROM REPUBLIKE  HRVATSKE U BiH NJ.E. IVANOM DEL VECHIOM

Ambasador Republike Hrvatske u BiH, NJ.E. Ivan Del Vechio, posjetio je danas Tužilaštvo BiH te se sastao i razgovarao sa v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanom Tadić.

 

Na sastanku je razgovarano o jačanju vladavine prava u BiH i saradnji pravosudnih institucija u regionu u borbi protiv svih oblika kriminala.

 

V.d. glavnog tužioca Tadić i ambasador Del Vechio istakli su da je regionalna saradnja ključni i vrlo bitan segment u borbi protiv prekograničnog kriminala i jačanju vladavine prava u zemljama regiona, a naročito u procesu evropskih integracija.

 

Tužilaštvo BiH intenzivno sarađuje sa pravosudnim institucijama u regionu, radeći na više predmeta zajedno sa kolegama iz Hrvatske, naročito u segmentu borbe protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga i krijumčarenja ilegalnih migranata.

 

Sudionici sastanka razgovarali su i o Državnoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina, kao bitnom dokumentu koji naglašava segment regionalne saradnje, a koji će pomoći u rješavanju predmeta ratnih zločina. 

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba