Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „ГРАНИЦА“

11.07.2018. 13:58

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „ГРАНИЦА“

1.   МАРКИЦУ ГОЈКОВИЋА, рођеног 1978. године у Добоју, држављанина БиХ и Р Србије,

2.   КРИСТИЈАНА ГОЈКОВИЋА, рођеног 1997. године у Брчком, држављанина БиХ и Р Србије,

3.   РИФАТА ШАЧИРОВИЋА, рођеног 1983. године у Брчком, држављанина БиХ и

4.   САФЕТА ХАСИКИЋА, рођеног 1985. године у Брчком, држављанина БиХ.

Мјере притвора према осумњиченима Маркици и Кристијану Гојковићу су предложене из разлога описаних у члану 132. ЗКП-а БиХ, тачке а) и б), односно због опасности  од бјекства те опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике. У погледу осумњичених Сафета Хасикића и Рифата Шачировића мјера притвора је предложена због опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике те поново починити кривично дјело или завршити започето.

Наведени осумњичени су лишени слободе у акцији „Граница“ коју су по налогу Тужилаштва БиХ реализовали SIPA и МУП РС, а осумњичени су за организовани криминал повезан са кривичним дјелима неовлаштеног промета опојних дрога и неовлаштеног промета оружја, муниције и производа двојне намјене.

Суд БиХ је уважио приједлог тужилаштва и одредио притвор осумњиченима.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba