Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ПРЕЗЕНТОВАЛА ИЗВЈЕШТАЈ ЗА 2017. ГОДИНУ У ВИСОКОМ СУДСКОМ И ТУЖИЛАЧКОМ САВЈЕТУ (ВСТС) БиХ

09.07.2018. 18:14

У извјештају су изнесени најзначајнији резултати остварени у протеклој години, као и активности на којима је радило Тужилаштво БиХ те планови за активности у наредном периоду.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ПРЕЗЕНТОВАЛА ИЗВЈЕШТАЈ ЗА 2017. ГОДИНУ У ВИСОКОМ СУДСКОМ И ТУЖИЛАЧКОМ САВЈЕТУ (ВСТС) БиХ

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, презентовала је Извјештај о раду за 2017. годину члановима ВСТС-а БиХ.

У презентацији је представљен рад тужилаштва у 2017. години на свим предметима из надлежности тужилаштва, укључујући ратне злочине, организовани криминал, тероризам, финансијски криминал, корупцију и друга кривична дјела.

Тужиоци Тужилаштва БиХ су у 2017. години подигли оптужнице у 187 предмета против 366 оптужених лица, а остварена норма је 136,42%.

Такође, истакнуто је да је почело усељење у нову зграду Тужилаштва БиХ у којој су обезбијеђени квалитетни капацитети за рад тужилаца.

Током презентације је истакнуто учешће Тужилаштва БиХ у међународним операцијама у борби против прекограничног и организованог криминала, у сарадњи са земљама региона, ЕУ и другим земљама, као и рад на активностима везаним за процес европских интеграција.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba