Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA PREZENTIRALA IZVIJEŠĆE ZA 2017. GODINU U VISOKOM SUDBENOM I TUŽITELJSKOM VIJEĆU (VSTV) BiH

09.07.2018. 18:14

U izvješću su izneseni najznačajniji rezultati ostvareni u protekloj godini, kao i aktivnosti na kojima je radilo Tužiteljstvo BiH te planovi za aktivnosti u narednome razdoblju.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA PREZENTIRALA IZVIJEŠĆE ZA 2017. GODINU U VISOKOM SUDBENOM I TUŽITELJSKOM VIJEĆU (VSTV) BiH

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, prezentirala je Izvješće o radu za 2017. godinu članovima VSTV-a BiH.

U prezentaciji je predstavljen rad tužiteljstva u 2017. godini na svim predmetima iz nadležnosti tužiteljstva, uključujući ratne zločine, organizirani kriminal, terorizam, financijski kriminal, korupciju i druga kaznena djela.

Tužitelji Tužiteljstva BiH su u 2017. godini podigli optužnice u 187 predmeta protiv 366 optuženih osoba, a ostvarena norma je 136,42%.

Također, istaknuto je da je počelo useljenje u novu zgradu Tužiteljstva BiH u kojoj su osigurani kvalitetni kapaciteti za rad tužitelja.

Tijekom prezentacije je istaknuto sudjelovanje Tužiteljstva BiH u međunarodnim operacijama u borbi protiv prekograničnog i organiziranog kriminala, u suradnji sa zemljama regije, EU i drugim zemljama, kao i rad na aktivnostima vezanim za proces europskih integracija.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba