Вијести

У МОСТАРУ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ПРИБЛИЖАВАЊУ ПРАВОСУДНИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

06.07.2018. 11:57

Представници Тужилаштва БиХ и Суда БиХ су учесницима конференције презентовали историју, остварене резултате, организацију и надлежност ових правосудних институција.

У МОСТАРУ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ПРИБЛИЖАВАЊУ ПРАВОСУДНИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

Представник Тужилаштва БиХ, руководилац  Одјела за односе с јавношћу Борис Грубешић, присутнима је презентовао информације везане за историју институције Тужилаштва БиХ, унутрашњу организацију ове правосудне институције, као и остварене резултате у 15 година постојања, са акцентом на процесуирање предмета ратних злочина и организованог криминала.

Представницима локалне заједнице појашњено је на који начин могу комуницирати са правосудним институцијама, интересовати се за предмете у којима имају својства свједока или оштећених лица, на који начин удружења жртава ратних злочина могу успјешно комуницирати са правосуђем, те су презентоване све друге информације и појашњења која су занимала представнике локалне заједнице из Мостара и околине.

Конференције и сусрети представника правосудних институција БиХ реализују се у организацији Хелсиншког одбора за људска права уз подршку Амбасаде САД у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba