Vijesti

U MOSTARU ODRŽANA KONFERENCIJA O PRIBLIŽAVANJU PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA LOKALNIM ZAJEDNICAMA

06.07.2018. 11:57

Predstavnici Tužiteljstva BiH i Suda BiH su sudionicima konferencije prezentirali povijest, ostvarene rezultate, ustroj i nadležnost ovih pravosudnih institucija.

U MOSTARU ODRŽANA KONFERENCIJA O PRIBLIŽAVANJU PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA LOKALNIM ZAJEDNICAMA

Predstavnik Tužiteljstva BiH, rukovoditelj  Odjela za odnose s javnošću Boris Grubešić, nazočnima je prezentirao informacije vezane za povijest institucije Tužiteljstva BiH, unutarnji ustroj ove pravosudne institucije, kao i ostvarene rezultate u 15 godina postojanja, sa akcentom na procesuiranje predmeta ratnih zločina i organiziranog kriminala.

Predstavnicima lokalne zajednice pojašnjeno je na koji način mogu komunicirati sa pravosudnim institucijama, interesirati se za predmete u kojima imaju svojstva svjedoka ili oštećenih osoba, na koji način udruge žrtava ratnih zločina mogu uspješno komunicirati sa pravosuđem, te su prezentirane sve druge informacije i pojašnjenja koja su zanimala predstavnike lokalne zajednice iz Mostara i okolice.

Konferencije i susreti predstavnika pravosudnih institucija BiH realiziraju se u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava uz potporu Veleposlanstva SAD u BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba