Vijesti

U MOSTARU ODRŽANA KONFERENCIJA O PRIBLIŽAVANJU PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA LOKALNIM ZAJEDNICAMA

06.07.2018. 11:57

Predstavnici Tužilaštva BiH i Suda BiH su sudionicima konferencije prezentirali historiju, ostvarene rezultate, organizaciju i nadležnost ovih pravosudnih institucija.

U MOSTARU ODRŽANA KONFERENCIJA O PRIBLIŽAVANJU PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA LOKALNIM ZAJEDNICAMA

Predstavnik Tužilaštva BiH, rukovodilac  Odjela za odnose s javnošću Boris Grubešić, prisutnima je prezentirao informacije vezane za historiju institucije Tužilaštva BiH, unutrašnju organizaciju ove pravosudne institucije, kao i ostvarene rezultate u 15 godina postojanja, sa akcentom na procesuiranje predmeta ratnih zločina i organiziranog kriminala.

Predstavnicima lokalne zajednice pojašnjeno je na koji način mogu komunicirati sa pravosudnim institucijama, interesirati se za predmete u kojima imaju svojstva svjedoka ili oštećenih osoba, na koji način udruženja žrtava ratnih zločina mogu uspješno komunicirati sa pravosuđem, te su prezentirane sve druge informacije i pojašnjenja koja su zanimala predstavnike lokalne zajednice iz Mostara i okoline.

Konferencije i susreti predstavnika pravosudnih institucija BiH realiziraju se u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava uz podršku Ambasade SAD u BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba