Вијести

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ КРИЈУМЧАРЕЊА ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

03.07.2018. 13:43

Акција је усмјерена на укупно 6 лица осумњичених да су дужи временски период, на подручју Бихаћа, вршили незаконит транспорт, скривање, смјештање и пребацивање илегалних миграната преко границе БиХ, чиме су остваривали незакониту имовинску корист.

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ КРИЈУМЧАРЕЊА ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

По налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници SIPA-е од раних јутарњих часова, на подручју Бихаћа и околине, врше лишења слободе и претресе лица осумњичених за кријумчарење илегалних миграната.

Лица која су под истрагом осумњичена су да су дужи временски период, као организована група, долазила у контакт са лицима која као илегални мигранти бораве у БиХ, након чега су та лица из различитих крајева БиХ, за новчану корист, тајно превозили и смјештали на подручју Бихаћа и околине, а након тога чекали погодан моменат за њихово илегално превођење, изван граничних прелаза на подручје Р Хрватске, како би им омогућили даље кретање ка земљама ЕУ.

У овом предмету су SIPA и Тужилаштво БиХ спровели истрагу те прикупили доказе да су осумњичени на овај начин вршили кривична дјела уз стицање веће имовинске користи.

Након извршених лишења слободе и претреса, осумњичени ће према инструкцијама поступајућег тужиоца бити предати на даље процесуирање.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba