Vijesti

PROVEDENA AKCIJA U BORBI PROTIV KRIJUMČARENJA ILEGALNIH MIGRANATA

03.07.2018. 13:43

Akcija je usmjerena na ukupno 6 osoba osumnjičenih da su duže vremensko razdoblje, na području Bihaća, vršili nezakonit transport, skrivanje, smještanje i prebacivanje ilegalnih migranata preko granice BiH, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

PROVEDENA AKCIJA U BORBI PROTIV KRIJUMČARENJA ILEGALNIH MIGRANATA

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e od ranih jutarnjih sati, na području Bihaća i okolice, vrše lišenja slobode i pretrese osoba osumnjičenih za krijumčarenje ilegalnih migranata.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su da su duže vremensko razdoblje, kao organizirana skupina, dolazile u kontakt sa osobama koje kao ilegalni migranti borave u BiH, nakon čega su te osobe iz različitih krajeva BiH, za novčanu korist, tajno prevozili i smještali na području Bihaća i okolice, a nakon toga čekali pogodan trenutak za njihovo ilegalno prevođenje, izvan graničnih prijelaza na područje R Hrvatske, kako bi im omogućili daljnje kretanje ka zemljama EU.

U ovom predmetu su SIPA i Tužiteljstvo BiH proveli istragu te prikupili dokaze da su osumnjičeni na ovaj način vršili kaznena djela uz stjecanje veće imovinske koristi.

Nakon izvršenih lišenja slobode i pretresa, osumnjičeni će prema instrukcijama postupajućeg tužitelja biti predati na daljnje procesuiranje.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba