Vijesti

IZASLANSTVO SUDACA IZ SR NJEMAČKE POSJETILO TUŽITELJSTVO BiH I SASTALO SE SA V.D. GLAVNOG TUŽITELJA GORDANOM TADIĆ

19.06.2018. 13:41

Na sastanku su kolegama iz Njemačke prezentirani nadležnost, unutarnji ustroj, kao i rad i ostvareni rezultati Tužiteljstva BiH za 15 godina postojanja institucije, kao i aktivnosti koje tužiteljstvo poduzima u jačanju vladavine prava i približavanju Bosne i Hercegovine europskim integracijama.

IZASLANSTVO SUDACA IZ SR NJEMAČKE POSJETILO TUŽITELJSTVO BiH I SASTALO SE SA V.D. GLAVNOG TUŽITELJA GORDANOM TADIĆ

Izaslanstvo sudaca iz pravosudnog sustava SR Njemačke, u okviru studijske posjete Bosni i Hercegovini i pravosudnim institucijama naše zemlje, sastalo se sa v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordanom Tadić i njenim suradnicima.

V.d. glavnog tužitelja, Gordana Tadić, kolegama iz Njemačke je prezentirala ustroj pravosudnog sustava BiH i tužiteljskih institucija u našoj zemlji, nadležnost i unutarnji ustroj Tužiteljstva BiH, rezultate rada, kao i suradnju Tužiteljstva BiH sa zemljama regije i EU, EUROJUST-om i drugim institucijama koje djeluju na međunarodnoj razini.

Na sastanku su prezentirani rad i rezultati institucije u proteklih 15 godina postojanja, koji su ostvareni u procesuiranju predmeta ratnih zločina, organiziranog kriminala, financijskog i gospodarskog kriminala, terorizma, korupcije i koruptivnih kaznenih djela, ilegalnih migracija, međunarodnog krijumčarenja opojnih droga kao i drugim predmetima u kojima postupaju tužitelji Tužiteljstva BiH.

Također, na sastanku je prezentiran rad i sudjelovanje Tužiteljstva BiH u međunarodnim operacijama u borbi protiv prekograničnog kriminala, kao i aktivnosti koje Tužiteljstvo BiH poduzima u borbi protiv terorizma i opasnosti od terorizma, ilegalnih migracija i trgovine ljudima i svih drugih kaznenih djela kojima se ugrožava vladavina prava i sigurnost građana.

Gosti iz SR Njemačke su imali prigodu pitati predstavnike Tužiteljstva BiH o pitanjima koja ih zanimaju iz domena rada Tužiteljstva BiH i pravosuđa naše zemlje.

Posjeta sudaca iz Njemačke je organizirana u suradnji sa Veleposlanstvom SR Njemačke u Bosni i Hercegovini, sa kojim tužiteljstvo ima dobru i višegodišnju suradnju, a na inicijativu Vrhovnog saveznog suda SR Njemačke.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba