Vijesti

U OPĆINI ROGATICA ZAVRŠENA EKSHUMACIJA ŽRTVE IZ PROTEKLOGA RATA

07.06.2018. 12:12

Na području općine Rogatica, na lokalitetu Toplik, nadležna tijela su završila postupak ekshumacije. Pronađeni su kompletni posmrtni ostaci, a naknadnim procesom će se utvrđivati identitet žrtve čiji su posmrtni ostaci pronađeni.

 

U OPĆINI ROGATICA ZAVRŠENA EKSHUMACIJA ŽRTVE IZ PROTEKLOGA RATA

Prema dostupnim informacijama, pretpostavlja se da je riječ o posmrtnim ostacima žrtve bošnjačke nacionalnosti, žene stradale tijekom 1992. godine.

Pronađeni posmrtni ostaci će biti prebačeni u Goražde gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtve.

Procesom ekshumacije na terenu rukovodio je istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, a sudjelovali su i predstavnici Instituta za nestalе osobе BiH, liječnik sudske medicine, kao i policijski djelatnici PS Rogatica i potrebni radnici uz korištenje odgovarajuće mehanizacije.

Tužiteljstvo BiH, skupa sa institucijama uključenim u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja aktivnosti u procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba