Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ И ФАЛСИФИКОВАЊЕ ИСПРАВА

07.06.2018. 12:02

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

Владимира Анђелића, рођеног 1982. године у Сарајеву, држављанина Босне и Херцеговине.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ И ФАЛСИФИКОВАЊЕ ИСПРАВА

Оптужени се терети да се у току 2016. и 2017. године, у више наврата неовлаштено бавио кријумчарењем наркотика преко државне границе из Р Србије у БиХ, као и да је  ради продаје куповао наркотике трансдермалне фластере са фентанилом који се налазе у бази наркотичких средстава и на листи забрањених материја, а који су сличног дејства као хероин, све са циљем стицања противправне имовинске користи продајом наведених наркотика.

Према наводима оптужнице, оптужени је трансдермалне фластере са фентанилом куповао у апотекама на подручју Р Србије, на основу фалсификованих љекарских рецепата које је претходно сачињавао  те наведене фластере продавао њему познатим  конзументима опојних дрога на подручју Републике Српске по цијени од око 40,00 до 50,00 КМ по једном фластеру, односно од око 10,00-15,00 КМ по једној четвртини тог фластера.

У почињењу кривичног дјела оптуженог су открили припадници Граничне полиције БиХ, након чега су прегледом возила и претресом куће и помоћних објеката у којим је живио оптужени пронашли  и одузели укупно 155 комада трансдермалних фластера и 34 фалсификована рецепта.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама  из члана 195. става 1. КЗ-а БиХ у стицају са кривичним дјелом фалсификовањe исправе из члана 347. става 1. у вези са чланом 57. КЗ-а РС, а све у вези са члановима 53. и 54. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba