Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE OPOJNE DROGE I KRIVOTVORENJE ISPRAVA

07.06.2018. 12:02

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

Vladimira Anđelića, rođenog 1982. godine u Sarajevu, državljanina Bosne i Hercegovine.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE OPOJNE DROGE I KRIVOTVORENJE ISPRAVA

Optuženi se tereti da se u toku 2016. i 2017. godine, u više navrata neovlašteno bavio krijumčarenjem narkotika preko državne granice iz R Srbije u BiH, kao i da je radi prodaje kupovao narkotike transdermalne flastere sa fentanilom koji se nalaze u bazi narkotičkih sredstava i na listi zabranjenih supstanci, a koji su sličnog dejstva kao heroin, sve sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi prodajom navedenih narkotika.

Prema navodima optužnice, optuženi je transdermalne flastere sa fentanilom kupovao u apotekama na području R Srbije, na osnovu krivotvorenih ljekarskih recepata koje je prethodno sačinjavao  te navedene flastere prodavao njemu poznatim  konzumentima opojnih droga na području Republike Srpske po cijeni od oko 40,00 do 50,00 KM po jednom flasteru, odnosno od oko 10,00-15,00 KM po jednoj četvrtini tog flastera.

U počinjenju krivičnog djela optuženog su otkrili pripadnici Granične policije BiH, nakon čega su pregledom vozila i pretresom kuće i pomoćnih objekata u kojim je živio optuženi pronašli  i oduzeli ukupno 155 komada transdermalnih flastera i 34 krivotvorena recepta.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama  iz člana 195. stava 1. KZ-a BiH u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave iz člana 347. stava 1. u vezi sa članom 57. KZ-a RS, a sve u vezi sa članovima 53. i 54. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba