Вијести

ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА У ОПШТИНИ БРАТУНАЦ

17.05.2018. 13:19

На локацији мјеста Каменичко Брдо, микролокација Дубоки поток – Бијеле шуме и Буква, општина Братунац, завршен је процес ексхумације и асанације терена и пронађени су некомплетни посмртни остаци најмање три лица. Посмртни остаци су се налазили на површини терена, а накнадним процесом ће се утврђивати идентитет жртава чији су посмртни остаци пронађени.

ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА У ОПШТИНИ БРАТУНАЦ

Надзор и координацију процеса ексхумације вршио је истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ. Посмртни остаци су пребачени у Комеморативни центар Тузла ради даље судско-медицинске и криминалистичко-техничке обраде те узимања узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртава.

У процесу ексхумације учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, љекар специјалиста судске медицине, радници ЈКП „Комеморативног центра“ Тузла, као и полицијски службеници ПС Братунац.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама укљученим у процес тражења и идентификације несталих лица, наставља интензивне активности на тражењу несталих лица у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba