Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА

16.05.2018. 13:19

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против два лица која се терете да су починила кривично дјело кријумчарење лица из  члана 189.  става 1. КЗ-а БиХ у вези са чланом 29. истог Закона.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА

Подигнута је оптужница против:

-    ХРУСТАНА ДУРАКОВИЋА (1998) и БРАНКА ГАВРИЛОВИЋА (1990) из Тузле, држављана БиХ.

Оптужени се терете да су у намјери стицања противправне имовинске користи, недозвољено омогућили прихват и превођење више лица преко државне границе из Црне Горе у Босну и Херцеговину те превозили наведена лица у намјери да им омогуће боравак у БиХ.

Оптужени Дураковић се терети да је у мјесецу августу 2017. године, након што је остварио контакт са њему познатим лицем из Пљеваља и прихватио понуду за уговорену новчану накнаду у износу од 300 евра да из Пљеваља превезе стране држављане у БиХ, ангажовао оптуженог Гавриловића, а потом преузели три кријумчаренa лица, држављане Арменије, и возилом повезли према граници са БиХ те у близини границе изашли из наведеног возила и заједно са другооптуженим, пјешице, шумским путем, заобилазећи гранични прелаз ушли на територију БиХ гдје их је у близини сачекао оптужени Дураковић својим возилом, који је преко граничног прелаза ушао у БиХ како би их даље превезао према унутрашњости БиХ.

У својој даљој намјери оптужени су спријечени приликом контроле коју су извршили полицијски органи у граничном појасу насеља у мјесту Марковића Коло, општина Чајниче.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba