Вијести

ПРОВОДИ СЕ ОБИМНА МЕЂУНАРОДНА ОПЕРАЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „НАСЉЕДНИК“ У БОРБИ ПРОТИВ КРИЈУМЧАРЕЊА ОПОЈНИХ ДРОГА

15.05.2018. 15:07

Врше се лишења слободе и претреси објеката, возила и других просторија које користе осумњичени на подручју Источног Сарајева, Бање Луке и Прњавора.

ПРОВОДИ СЕ ОБИМНА МЕЂУНАРОДНА ОПЕРАЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „НАСЉЕДНИК“ У БОРБИ ПРОТИВ КРИЈУМЧАРЕЊА ОПОЈНИХ ДРОГА

Активности по налогу тужиоца Тужилаштва БиХ и уз наредбу Суда БиХ, на терену проводе полицијски службеници МУП-а РС и SIPA-е.

У раним јутарњим часовима је започета координисана полицијска акција усмјерена на откривање и кривично процесуирање лица осумњичених за кривична дјела организованог криминала и неовлаштеног промета опојним дрогама.

Претреси се врше на укупно три локације на подручју Источног Сарајева, Бање Луке и Прњавора, а претресају се објекти, возила и предмети које користе осумњичени.

Слободе су лишени:

1.   Стјепан Лазаревић, зв. „Брацо“, рођен 1953. године на Палама,

2.   Бојан Сегић, зв. „Дебели“, рођен 1977. године у Прњавору,

3.   Властимир Томић, зв. „Шукер-Шуца“, рођен 1960. године у Ваљеву, Србија.

Активности су дио обимне вишемјесечне истраге која је рађена по налогу Тужилаштва БиХ, а коју су реализовали полицијски службеници SIPA-е и МУП-а РС, у сарадњи са колегама из Аустрије, а односе се на лица која су осумњичена да се баве међународним кријумчарењем  великих количина опојне дроге марихуана „skunk“, узгајане у посебним и контролисаним условима, са повећаним нивоом опојне материје (THC), а која се са територије Републике Албаније кријумчари у БиХ, те дијелом продаје у БиХ, а дијелом кријумчари према земљама ЕУ, гдје килограм ове опојне дроге на илегалном нарко-тржишту достиже цијену од 3.000 евра.

Проведеном истрагом су прикупљени докази који указују на то да су тројица осумњичених чинили организовану мрежу за кријумчарење, складиштење, транспорт и даљу продају опојне дроге, коју су у два наврата, у количинама од 4-6 килограма, у операцијама симулираног откупа продали прикривеним истражиоцима SIPA-е.

Приликом извршених претреса пронађена је већа количина опојне дроге.

Након извршених претреса и привођења осумњичених, поступајући тужилац ће одлучити о даљим активностима према осумњиченима.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba