Вијести

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

11.05.2018. 15:19

Групи студената је презентован досадашњи рад, историја и организација  институције Тужилаштва БиХ и његова улога у правосудном систему на нивоу БиХ.

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

Група студената друге године Правног факултета у Сарајеву, у организацији Асоцијације за демократске иницијативе (ADI) БиХ и Transparency International BiH, посјетила је Тужилаштво БиХ.

Представници Тужилаштва БиХ су посјетиоцима презентовали информације у вези рада Тужилаштва БиХ, остварених резултата, историје и развоја институције те детаље о унутрашњој организацији и одјелима у Тужилаштву, као и другим битним информацијама које су занимале посјетиоце.

Тужилаштво БиХ је институција која већ 15 година интензивно ради на успостављању и провођењу владавине права у области борбе против ратних злочина, организованог криминала, тероризма, корупције, привредног криминала, криминала са међунардним елементима те процесуирању свих других кривичних дјела из надлежности ове институције.

Студенти Правног факултета су након презентације имали прилику постављати питања која их интересују, а која се односе на рад Тужилаштва БиХ.

Активности су реализоване у оквиру пројекта „Јачање повјерења јавности у тужилачки систем БиХ кроз унапређење транспарентности и одговорности“ који проводи ВСТС БиХ уз подршку влада Швајцарске и Норвешке, а као дио активности на имплементацији Стратегије за поступање са лицима која долазе у контакт са тужилаштвима у Босни и Херцеговини коју реализује ВСТС БиХ.

Тужилаштво Босне и Херцеговине има добру и интензивну сарадњу са образовним институцијама у БиХ, локалним заједницама, као и са невладиним сектором који се бави питањима из области владавине права, заштите и јачања безбједности и права грађана у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba