Vijesti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

11.05.2018. 15:19

Skupini studenata je prezentiran dosadašnji rad, povijest i ustroj institucije Tužiteljstva BiH i njegova uloga u pravosudnom sustavu na razini BiH.

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

Skupina studenata druge godine Pravnog fakulteta u Sarajevu, u organizaciji Asocijacije za demokratske inicijative (ADI) BiH i Transparency International BiH, posjetila je Tužiteljstvo BiH.

Predstavnici Tužiteljstva BiH su posjetiteljima prezentirali informacije u svezi sa radom Tužiteljstva BiH, ostvarenim rezultatima, poviješću i razvojem institucije te detalje o unutarnjem ustroju i odjelima u Tužiteljstvu, kao i drugim bitnim informacijama koje su zanimale posjetitelje.

Tužiteljstvo BiH je institucija koja već 15 godina intenzivno radi na uspostavi i provedbi vladavine prava u oblasti borbe protiv ratnih zločina, organiziranog kriminala, terorizma, korupcije, gospodarskog kriminala, kriminala sa međunardnim elementima te procesuiranju svih drugih kaznenih djela iz nadležnosti ove institucije.

Studenti Pravnog fakulteta su nakon prezentacije imali prigodu postavljati pitanja koja ih interesiraju, a koja se odnose na rad Tužiteljstva BiH.

Aktivnosti su realizirane u okviru projekta „Jačanje povjerenja javnosti u tužiteljski sustav BiH kroz unapređenje transparentnosti i odgovornosti“ koji provodi VSTV BiH uz potporu vlada Švicarske i Norveške, a kao dio aktivnosti na implementaciji Strategije za postupanje sa osobama koje dolaze u kontakt sa tužiteljstvima u Bosni i Hercegovini koju realizira VSTV BiH.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ima dobru i intenzivnu suradnju sa obrazovnim institucijama u BiH, lokalnim zajednicama, kao i sa nevladinim sektorom koji se bavi pitanjima iz oblasti vladavine prava, zaštite i jačanja sigurnosti i prava građana u Bosni i Hercegovini.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba