Vijesti

OPTUŽENI SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA KRIJUMČARENJE LJUDI; PREDLOŽENA KAZNA ZATVORA

10.05.2018. 15:19

Sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH sklopio je optuženi:

OPTUŽENI SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA KRIJUMČARENJE LJUDI; PREDLOŽENA KAZNA ZATVORA

-      MILAN GAJIĆ, rođen 1975. godine u Loznici, R Srbija, državljanin R Srbije, nalazi se u pritvoru, optužen za kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. stavka 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, prijevozom kroz teritorij BiH, omogućio nezakonit boravak četiri migranta sa područja Kosova.

Kako se navodi u optužnici, optuženi je 6. travnja 2018. godine,  nakon prethodnog dogovora sa njemu poznatom osobom, preuzeo migrante u općini Zvornik u namjeri da ih svojim vozilom preveze do Sarajeva uz ugovorenu novčanu naknadu za 100 eura po osobi, u čemu je spriječen od strane policijskih djelatnika JGP Zvornik u mjestu Konjević Polje, općina Bratunac.

Tužitelj i obrana suglasni su da, na temelju sporazuma, Sud BiH izrekne optuženom Milanu Gajiću kaznenopravnu sankciju kaznu zatvora u trajanju od deset (10) mjeseci, kao i da mu se oduzmu predmeti uporabljeni za počinjenje kaznenog djela, među kojima su putničko motorno vozilo, mobilni telefon i SIM kartice.

Potpisivanjem sporazuma optuženi je u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom Tužiteljstva BiH.

Predložena kazna je sukladna ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na kaznenopravnu sankciju koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba