Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ У ИЗНОСУ ОД ОКО 612.000 КМ

19.04.2018. 15:12

Оптужница се односи на физичко и правно лице која се терете да су незаконитим радњама, у више наврата, избјегли плаћање ПДВ-а и оштетили буџет Босне и Херцеговине.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ У ИЗНОСУ ОД ОКО 612.000 КМ

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против:

- Младена Фрањковића, рођеног 1952. године у Сарајеву, директора и овлаштеног лица у предузећу „Телепартнер“ д.о.о. Сарајево,

- Правног лица, предузећа „Телепартнер“ д.о.о. са сједиштем у Сарајеву

Оптужени Фрањковић се терети да је у својству директора предузећа „Телепартнер“ д.о.о., у периоду од 2011. до 2014. године остварио промет, углавном продајом станова и пословних простора физичким и правним лицима  те у намјери избјегавања плаћања пореза на додату вриједност (ПДВ), надлежним пореским органима подносио пријаве лажног садржаја којима је прикрио реализовани промет у износу од 3.600.550 КМ, за који је избјегао плаћање ПДВ-а у износу од 612.093 КМ, за који износ је оштетио буџет Босне и Херцеговине и тиме све грађане БиХ.

Правно лице „Телепартнер“ д.о.о. се терети да је утајом пореза стекло незаконита средства у износу од 612.093 КМ, којима је располагао оптужени Младен Фрањковић као директор и одгoворно лице предузећа.

Оптужени се терете да су починили:

- Младен Фрањковић, продужено кривично дјело порезне утаје из члана 210. става 4. у вези са ставом 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине, као и чланом 54. КЗ-а БиХ.

- Правно лице, предузеће „Телепартнер“ д.о.о. Сарајево, продужено кривично дјело порезне утаје из члана 210. става 4. у вези са ставом 1. Кривичног закона БиХ и члановима 54. и 124. тачка ц) КЗ-а БиХ.

Наводе оптужбе Тужилаштво БиХ ће доказивати позивањем укупно 20 свједока и стручних вјештака и обимним доказним материјалом.

Оптужница ће бити упућена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba