Вијести

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ САСТАЛА СЕ СА ТУЖИОЦИМА ТУЖИЛАШТВА БИХ

17.04.2018. 15:12

На састанку је разговарано о размјени искустава  у процесуирању предмета ратних злочина и приступање Тужилаштва БиХ Мрежи Европске уније за истраге и оптужење кривичних дјела геноцида, злочина против човјечности и ратних злочина.

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ САСТАЛА СЕ СА ТУЖИОЦИМА ТУЖИЛАШТВА БИХ

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са званичницима и тужиоцима Посебног одјела за ратне злочине, састала се са делегацијом из Републике Француске у којој су били Jean-François Caparos, полицијски аташе при Амбасади Републике Француске у БиХ и Nicolas Le Coz, експерт из Републике Француске ангажован у области правосуђа и замјеник шефа  Канцеларије за борбу против кривичних дјела геноцида, злочина против човјечности и ратних злочина.

На састанку је разговарано о  размјени искустава у процесуирању кривичних дјела геноцида, злочина против човјечности и ратних злочина, као и раду и активностима Тужилаштва БиХ на процесуирању предмета ратних злочина,  међународној сарадњи у процесуирању предмета међународног хуманитарног права, као и осталим активностима које су битне за рад на предметима ратних злочина.

Представници делегације Републике Француске су подржали успјешан рад Тужилаштва  БиХ у процесуирању ратних злочина  и приступање тужилаштва Мрежи Европске уније за истраге и оптужење кривичних дјела геноцида, злочина против човјечности и ратних злочина  у статусу посматрача, што је битан сегмент у приближавању БиХ европским интеграцијама.

Тужилаштво БиХ има добру сарадњу са Амбасадом Републике Француске у БиХ, као и институцијама и агенцијама Републике Француске, а у протеклом периоду у више предмета организованог криминала и ратних злочина је остварена сарадња између партнерских институција.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba