Vijesti

IZASLANSTVO IZ REPUBLIKE FRANCUSKE SE SASTALO SA TUŽITELJIMA TUŽITELJSTVA BIH

17.04.2018. 15:12

Na sastanku je razgovarano o razmjeni iskustava  u procesuiranju predmeta ratnih zločina i pristupanje Tužiteljstva BiH Mreži Europske unije za istrage i optuženje kaznenih djela genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina.

IZASLANSTVO IZ REPUBLIKE FRANCUSKE SE SASTALO SA TUŽITELJIMA TUŽITELJSTVA BIH

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, skupa sa dužnosnicima i tužiteljima Posebnog odjela za ratne zločine, sastala se sa izaslanstvom iz Republike Francuske u kojoj su bili Jean-François Caparos, policijski ataše pri Veleposlanstvu Republike Francuske u BiH i Nicolas Le Coz, ekspert iz Republike Francuske angažiran u oblasti pravosuđa i zamjenik šefa  Ureda za borbu protiv kaznenih djela genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina.

Na sastanku je razgovarano o  razmjeni iskustava u procesuiranju kaznenih djela genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, kao i radu i aktivnostima Tužiteljstva BiH na procesuiranju predmeta ratnih zločina,  međunarodnoj suradnji u procesuiranju predmeta međunarodnog humanitarnog prava, kao i ostalim aktivnostima koje su bitne za rad na predmetima ratnih zločina.

Predstavnici izaslanstva Republike Francuske su podržali uspješan rad Tužiteljstva  BiH u procesuiranju ratnih zločina  i pristupanje tužiteljstva Mreži Europske unije za istrage i optuženje kaznenih djela genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina  u statusu posmatrača, što je bitan segment u približavanju BiH europskim integracijama.

Tužiteljstvo BiH ima dobru suradnju sa Veleposlanstvom Republike Francuske u BiH, kao i institucijama i agencijama Republike Francuske, a u proteklom razdoblju u više predmeta organiziranog kriminala i ratnih zločina je ostvarena suradnja između partnerskih institucija.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba