Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА

17.04.2018. 14:16

Оптужени се терети да је преко међународне границе БиХ покушао прокријумчарити опојну дрогу, у чему је откривен и спријечен од стране Граничне полиције БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

- ДАМЈАНА ЈОВЕЉИЋА, рођеног 1997. године у Брчком, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је 07.04.2018. године на Међународном граничном прелазу Рача, на улазу у БиХ из Р Србије, на мјесту сувозача у аутомобилу  покушао прокријумчарити већу количину опојне дроге „Ecstasy“  коју је претходно сакрио на скровито мјесто у гепеку аутомобила,  а која опојна дрога садржи психотропне материје и чији промет је забрањен одредбама Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога.

Опојну дрогу, према наводима оптужнице, оптужени Јовељић је претходно неовлаштено набавио на подручју Р Србије за износ од 1.200 КМ,  у намјери да исту даље продаје на подручју БиХ, а наведена опојна дрога је пронађена и одузета приликом претреса.

Оптужени се терети да је неовлаштено вршио међународни пренос и превоз материја које су прописом проглашене опојним дрогама, чиме је починио кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba