Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA

17.04.2018. 14:16

Optuženi se tereti da je preko međunarodne granice BiH pokušao prokrijumčariti opojnu drogu, u čemu je otkriven i spriječen od strane Granične policije BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

- DAMJANA JOVELJIĆA, rođenog 1997. godine u Brčkom, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je 07.04.2018. godine na Međunarodnom graničnom prelazu Rača, na ulazu u BiH iz R Srbije, na mjestu suvozača u automobilu  pokušao prokrijumčariti veću količinu opojne droge „Ecstasy“  koju je prethodno sakrio na skrovito mjesto u gepeku automobila,  a koja opojna droga sadrži psihotropne supstance i čiji promet je zabranjen odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Opojnu drogu, prema navodima optužnice, optuženi Joveljić je prethodno neovlašteno nabavio na području R Srbije za iznos od 1.200 KM,  u namjeri da istu dalje prodaje na području BiH, a navedena opojna droga je pronađena i oduzeta prilikom pretresa.

Optuženi se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prenos i prevoz supstanci koje su propisom proglašene opojnim drogama, čime je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stava 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba