Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRIVIČNO DJELO KRIJUMČARENJA

13.04.2018. 13:49

Tužilac u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:  

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRIVIČNO DJELO KRIJUMČARENJA

- IVICE PAVLOVIĆA, rođenog 1977. godine u mjestu Gračac, općina Prozor-Rama, državljanina BiH i R Hrvatske, i

- pravne osobe „RAMA-TEX“ d.o.o Prozor-Rama, sa sjedištem u mjestu Gračac bb, općina Prozor-Rama, čija je osoba za zastupanje Ivica Pavlović.

Optuženi se terete da, dana 07. aprila 2015. godine, u namjeri izbjegavanja carinske kontrole, Ivica Pavlović kao odgovorna osoba u pravnoj osobi „RAMA-TEX“ d.o.o. Prozor-Rama, prilikom uvoza pošiljke robe za pravnu osobu preko carinske linije na graničnom prelazu Gradiška iz R Hrvatske, pored redovno prijavljene robe, carinskim službenicima nisu prijavili veću količinu robe (odjevne predmete) u procijenjenoj vrijednosti od 24.956 KM.

Kako se navodi u optužnici, prilikom detaljnog pregleda pošiljke robe u tovarnom prostoru kamiona kojim je upravljala treća osoba, carinski službenici su pronašli robu bez odgovarajuće prateće dokumentacije, a koju robu su optuženi bili dužni prijaviti u skladu sa odredbama člana 37. Zakona o carinskoj politici BiH.

Optuženi se terete da su počinili, Ivica Pavlović krivično djelo krijumčarenja iz člana 214. stava 1. KZ-a BiH, a pravna osoba „RAMA-TEX“ d.o.o. Prozor-Rama krivično djelo krijumčarenja iz člana 214. u vezi sa članom 124. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba