Вијести

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНЕ СА ПОДРУЧЈА БиХ У Р ХРВАТСКУ

09.04.2018. 15:06

Након испитивања осумњичених лица, према Суду БиХ је упућен приједлог за одређивање притвора за двојицу осумњичених.

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНЕ СА ПОДРУЧЈА БиХ У Р ХРВАТСКУ

Мјера притвора је предложена из разлога описаних у члану 132. тачке б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, те поново починити кривично дјело или завршити започето.

Притвор је предложен за осумњичене:

- МИРКА АТИЉЕВИЋА, рођеног 1992. године у Требињу, држављанина БиХ и

- БЛАГОЈА КОВАЧА, рођеног 1997. године у Требињу, држављанина БиХ.

Наведени осумњичени су лишени слободе у акцији проведеној по налогу Тужилаштва БиХ, а која се односи на процесуирање лица осумњичених за кривична дјела организираног криминала и неовлаштеног промета опојним дрогама из КЗ-а БиХ.

Они су под истрагом да су с циљем стицања противправне имовинске користи  постали чланови криминалне групе те учествовали у међународном кријумчарењу опојне дроге „марихуана – сканк“ из Босне и Херцеговине у Р Хрватску.

Осумњичени су лишени слободе у пограничном појасу на подручју општине Равно,  када су пјешице покушали неовлаштено пренијети опојну дрогу у врећи и торби преко државне границе  те су том приликом примијећени од стране припадника Граничне полиције БиХ.  У акцији на сузбијању злоупотребе опојних дрога је заплијењено око 35 килограма опојне дроге „марихуана – сканк“.

Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba