Вијести

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

19.02.2018. 14:34

Провођење активности на откривању и спречавању потенцијалних опасности од тероризма и учешће у међународним операцијама и активностима у борби против тероризма, биле су централне теме састанка.

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

У Тужилаштву БиХ је одржан радни састанак Ударне групе за борбу против тероризма, којим је предсједавала в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, а на којем су учествовали званичници правосудних, полицијских и безбједносних агенција са нивоа БиХ, ентитета и Брчко дистрикта БиХ.

На састанку је разговарано о активностима које проводе агенције за провођење закона у БиХ у борби против тероризма и активности које могу бити повезане са тероризмом, те откривању и превенцији појава које угрожавају безбједност са аспекта борбе против тероризма.

Једна од тема састанка односила се на активности које БиХ проводи у складу са резолуцијом Савјета безбједности Уједињених нација у борби против тероризма и терористичких активности.

Такође, на састанку је истакнута важност учешћа агенција за провођење закона у БиХ у међународним операцијама усмјереним на борбу против тероризма, а у којима БиХ активно учествује.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba