Vijesti

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA ODRŽAN U TUŽILAŠTVU BiH

19.02.2018. 14:34

Provođenje aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih opasnosti od terorizma i sudjelovanje u međunarodnim operacijama i aktivnostima u borbi protiv terorizma, bile su centralne teme sastanka.

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA ODRŽAN U TUŽILAŠTVU BiH

U Tužilaštvu BiH je održan radni sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavala v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, a na kojem su sudjelovali zvaničnici pravosudnih, policijskih i sigurnosnih agencija sa nivoa BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje provode agencije za provođenje zakona u BiH u borbi protiv terorizma i aktivnosti koje mogu biti povezane sa terorizmom, te otkrivanju i prevenciji pojava koje ugrožavaju sigurnost sa aspekta borbe protiv terorizma.

Jedna od tema sastanka odnosila se na aktivnosti koje BiH provodi u skladu sa rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u borbi protiv terorizma i terorističkih aktivnosti.

Također, na sastanku je istaknuta važnost sudjelovanja agencija za provođenje zakona u BiH u međunarodnim operacijama usmjerenim na borbu protiv terorizma, a u kojima BiH aktivno sudjeluje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba