Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА АДЕМА АБАЗА (1956) ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОРУЖЈЕМ И ВОЈНОМ ОПРЕМОМ

17.01.2018. 15:31

Притвор је предложен за осумњиченог који је под истрагом због сумње да је припадник организоване криминалне групе која је кријумчарила већу количину аутоматског оружја из БиХ у Словенију.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА АДЕМА АБАЗА (1956) ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОРУЖЈЕМ  И ВОЈНОМ ОПРЕМОМ

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

-      Адема Абаза, рођеног 1956. године у Зеници, држављанина БиХ.

Наведени осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је дио организоване криминалне групе која је набављала веће количине оружја и муниције у БиХ са циљем кријумчарења наоружања на подручје Р Словеније и даље према земљама ЕУ, ради продаје на илегалном тржишту наоружања.

Притвор за осумњиченог је предложен из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Тужилаштво БиХ и Федерална управа полиције, са партнерским институцијама у Словенији, проводе интензивне активности на откривању и процесуирању лица осумњичених за кријумчарење веће количине аутоматског наоружања из БиХ на подручје Словеније, са циљем продаје оружја на илегалном тржишту и његовог кориштења за извршење кривичних дјела на подручју ЕУ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba