Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA ADEMA ABAZA (1956) OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I NEOVLAŠTENI PROMET ORUŽJEM I VOJNOM OPREMOM

17.01.2018. 15:31

Pritvor je predložen za osumnjičenog koji je pod istragom zbog sumnje da je pripadnik organizirane kriminalne skupine koja je krijumčarila veću količinu automatskog oružja iz BiH u Sloveniju.

PREDLOŽEN PRITVOR ZA ADEMA ABAZA (1956) OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I NEOVLAŠTENI PROMET ORUŽJEM  I VOJNOM OPREMOM

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju je uputio Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

-      Adema Abaza, rođenog 1956. godine u Zenici, državljanina BiH.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je dio organizirane kriminalne skupine koja je nabavljala veće količine oružja i streljiva u BiH sa ciljem krijumčarenja naoružanja na područje R Slovenije i dalje prema zemljama EU, radi prodaje na ilegalnom tržištu naoružanja.

Pritvor za osumnjičenog je predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavku 1. točka b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Tužiteljstvo BiH i Federalna uprava policije, sa partnerskim institucijama u Sloveniji, provode intenzivne aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za krijumčarenje veće količine automatskog naoružanja iz BiH na područje Slovenije, sa ciljem prodaje oružja na ilegalnom tržištu i njegovog korištenja za izvršenje kaznenih djela na području EU.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba