Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЈОШ ЈЕДАН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОРУЖЈА У СЛОВЕНИЈУ

10.01.2018. 15:22

Осумњичени је под истрагом због кривичног дјела организираног криминала и неовлаштеног промета оружјем и војном опремом те производима двојне употребе.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЈОШ ЈЕДАН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОРУЖЈА У СЛОВЕНИЈУ

Полицијски службеници Федералне управе полиције, по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију су лишили слободе осумњиченог:

- Адиса Абаза, рођеног 1979. године у Зеници, држављанина БиХ.

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ у оквиру међународне операције која се води у сарадњи са партнерским агенцијама Републике Словеније, а са циљем откривања и процесуирања припадника организоване криминалне групе чији се припадници терете за набавку и кријумчарење веће количине аутоматског наоружања и муниције из БиХ према Републици Словенији и даље према земљама ЕУ.

Ова активност је наставак истраге у којој је прије двадесетак дана, на подручју Словеније, полиција открила и заплијенила возило БХ регистарских ознака, специјално преправљено за кријумчарење робе, у којем је откривено око 20 аутоматских пушака.

Утврђено је да оружје потиче из БиХ те да је прокријумчарено из БиХ у Словенију ради даљег кријумчарења према земљама ЕУ те продаје на илегалном тржишту наоружања, ради кориштења приликом извршења кривичних дјела у земљама ЕУ.

Осумњичени ће током дана бити предат поступајућем тужиоцу који ће га испитати те након тога донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba