Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH LIŠEN SLOBODE JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI ZA KRIJUMČARENJE ORUŽJA U SLOVENIJU

10.01.2018. 15:22

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH LIŠEN SLOBODE JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI ZA KRIJUMČARENJE ORUŽJA U SLOVENIJU

Policijski djelatnici Federalne uprave policije, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju su lišili slobode osumnjičenog:

- Adisa Abaza, rođenog 1979. godine u Zenici, državljanina BiH.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH u okviru međunarodne operacije koja se vodi u suradnji sa partnerskim agencijama Republike Slovenije, a sa ciljem otkrivanja i procesuiranja pripadnika organizirane kriminalne skupine čiji se pripadnici terete za nabavu i krijumčarenje veće količine automatskog naoružanja i streljiva iz BiH prema Republici Sloveniji i dalje prema zemljama EU.

Ova aktivnost je nastavak istrage u kojoj je prije dvadesetak dana, na području Slovenije, policija otkrila i zaplijenila vozilo BH registarskih oznaka, specijalno prepravljeno za krijumčarenje robe, u kojem je otkriveno oko 20 automatskih pušaka.

Utvrđeno je da oružje potječe iz BiH te da je prokrijumčareno iz BiH u Sloveniju radi daljnjeg krijumčarenja prema zemljama EU te prodaje na ilegalnom tržištu naoružanja, radi korištenja prilikom izvršenja kaznenih djela u zemljama EU.

Osumnjičeni će tijekom dana biti predan postupajućem tužitelju koji će ga ispitati te nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane sukladno zakonu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba