Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ 2 ЛИЦА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „ПИСМО“

29.12.2017. 11:56

Оптужница терети двојицу оптужених за продужено кривично дјело међународно навођење на проституцију из члана 187. КЗ-а БиХ

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ 2 ЛИЦА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „ПИСМО“

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, подигао је оптужницу против:

1.   Едиба Тање, рођеног 1963. године у Горажду, држављанина БиХ,

2.   Алмира Хаџиахметовића, зв. „Гаро“, рођеног 1980. године у Сарајеву, држављанина БиХ.

Оптужени се терете да су током 2016. године, за држављанку Украјине, којој је првооптужени омогућио боравак у БиХ, организовали пружање сексуалних услуга за новац на подручју Р Аустрије и СР Њемачке, а другооптужени да је помагао у организовању оглашавања и успостављања контаката путем интернета.

У оптужници се наводи да је првооптужени, након одласка у Украјину, врбовао још једну држављанку Украјине за пружање сексуалних услуга за новац на подручју Њемачке, коју је упутио у Њемачку, гдје је за њу уз помоћ другооптуженог организовао прихват и смјештај ради пружања сексуалних услуга.

Првооптуженом је путем девизних трансакција из иностранства уплаћиван дио новца који је стечен проституцијом, на који начин је остварио незакониту имовинску корист.

У предмету кодног назива „Писмо“, Тужилаштво БиХ и агенције за провођење закона су остварили значајну међународну сарадњу са партнерским агенцијама у Аустрији и Њемачкој, у борби против злоупотребе тешког положаја жртава те њиховог искориштавања за пружање сексуалних услуга у иностранству.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba