Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 2 OSOBE U PREDMETU KODNOG NAZIVA „PISMO“

29.12.2017. 11:56

Optužnica tereti dvojicu optuženih za produženo kazneno djelo međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. KZ-a BiH

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 2 OSOBE U PREDMETU KODNOG NAZIVA „PISMO“

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv:

1.   Ediba Tanje, rođenog 1963. godine u Goraždu, državljanina BiH,

2.   Almira Hadžiahmetovića, zv. „Garo“, rođenog 1980. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su tijekom 2016. godine, za državljanku Ukrajine, kojoj je prvooptuženi omogućio boravak u BiH, organizirali pružanje seksualnih usluga za novac na području R Austrije i SR Njemačke, a drugooptuženi da je pomagao u organiziranju oglašavanja i uspostavljanja kontakata putem interneta.

U optužnici se navodi da je prvooptuženi, nakon odlaska u Ukrajinu, vrbovao još jednu državljanku Ukrajine za pružanje seksualnih usluga za novac na području Njemačke, koju je uputio u Njemačku, gdje je za nju uz pomoć drugooptuženog organizirao prihvat i smještaj radi pružanja seksualnih usluga.

Prvooptuženom je putem deviznih transakcija iz inozemstva uplaćivan dio novca koji je stečen prostitucijom, na koji način je ostvario nezakonitu imovinsku korist.

U predmetu kodnog naziva „Pismo“, Tužiteljstvo BiH i agencije za provedbu zakona su ostvarili značajnu međunarodnu suradnju sa partnerskim agencijama u Austriji i Njemačkoj, u borbi protiv zlouporabe teškog položaja žrtava te njihovog iskorištavanja za pružanje seksualnih usluga u inozemstvu.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba