Вијести

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИВОТВОРЕЊА НОВЦА

15.12.2017. 15:49

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИВОТВОРЕЊА НОВЦА

-      Анту Прњака, рођеног 1984. године у Сплиту, држављанина Републике Хрватске.

Осумњичено лице, за које је затражен притвор, слободе су лишили овлаштени  полицијски службеници Граничне полиције БиХ, након чега су га у законском року предали Тужилаштву БиХ.

Осумњиченом се ставља на терет да је починио кривично дјело кривотворење новца из члана 205. КЗ-а БиХ.

Прњак се сумњичи да је дана 13.12.2017. године, након што је претходно прибавио већу количину фалсификованих новчаница у апоенима од 50 евра, фалсификоване новчанице покушао пренијети преко царинске линије из БиХ у Р Хрватску, са циљем да фалсификоване новчанице стави у оптицај као праве.

Осумњичени је од стране Граничне полиције БиХ заустављен на Граничном прелазу Каменско приликом уласка у Р Хрватску. Том приликом је пронађена и одузета већа количина фалсификованих новчаница у апоенима од 50 евра, а осумњичени је лишен слободе.

Након испитивања осумњиченог поступајући тужилац је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора из разлога предвиђених чланом 132. ставом 1. тачкама а), б) и ц) ЗКП-а БиХ.

Мјера притвора је предложена за осумњиченог због опасности од бјекства те опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и опасности да би боравком на слободи могао поново починити кривично дјело.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba