Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ, ГОРДАНА ТАДИЋ, САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ИМИГРАЦИОНЕ И ЦАРИНСКЕ СЛУЖБЕ САД-а

13.12.2017. 14:46

Централне теме састанка односиле су се на питања везана за владавину права и заједничку сарадњу у борби против некажњености ратних злочина.

 

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ, ГОРДАНА ТАДИЋ, САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ИМИГРАЦИОНЕ И ЦАРИНСКЕ СЛУЖБЕ САД-а

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са својим сарадницима, замјеником руководиоца Посебног одјела за ратне злочине, Изетом Одобашићем и руководиоцем Одсјека III у овом одјелу, Станком Благићем, састала се са представницима Имиграцијске и царинске службе САД-а, г. Мајклом Меквином и г. Мајклом Меквикером, као и г. Марком Шафером из Државне безбједности, руководиоцем Јединице за истраге починилаца кршења људских права и ратних злочина.

Тужилаштво БиХ и Имиграцијска и царинска служба САД-а имају добру и континуирану дугогодишњу сарадњу у откривању, идентификовању и процесуирању лица која су учествовала у ратним злочинима, а успјела су емигрирати у САД након завршетка рата у БиХ.

У протеклој деценији је више од 10 осумњичених за ратне злочине откривено, процесуирано и депортовано из САД-а у БиХ како би били процесуирани у Посебном одјелу за ратне злочине Тужилаштва БиХ, међу којима су били осумњичени свих националности и оба пола.

Представници двију институција имају заједничку мисију и циљ, а то је борба против некажњености и скривања осумњичених за ратне злочине, са заједничким циљем да се сви осумњичени приведу правди.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba