Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

07.12.2017. 15:04

Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против два лица која се терете за кривично дјело кривотворење новца из члана 205. Кривичног закона БиХ, у вези са члановима 29. и 54. истог Закона.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

- МИРКА  ТРИВАНА, рођеног 1990. године у Дрвару, држављанина БИХ, и

- АЛЕКСАНДРА  БУДИШЕ, рођеног 1993. године у Книну, држављанина БиХ.

Оптужени се терете да су у Котор Вароши, 24. јануара 2016. године, починили двије кривично-правне радње на начин да су претходно прибавили фалсификоване новчанице у апоенима од по 20 и 50 КМ, за које су знали да су фалсификоване те их на осмишљен начин стављали у оптицај у намјери да их употријебе као праве, наносећи на тај начин штету грађанима и правним субјектима.

Према наводима оптужнице, оптужени су у два наврата у угоститељским објектима фалсификоване новчанице у апоену од 50 КМ ставили у промет, плаћајући рачуне за поручена пића, односно у другом случају покушали да плате ради добиjања кусура у исправним новчаницама, када су по дојави грађана затечени од стране овлаштених полицијских службеника.

Приликом претреса путничког возила у власништву оптуженог Мирка Тривана, којег су обавила овлаштена службена лица ЦЈБ Бања Лука, пронађене су четири фалсификоване новчанице, и то једна у апоену од 50 КМ и три новчанице у апоенима од 20 КМ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba