Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И ПРЕДСТАВНИЦИ ICMP-а У БиХ САСТАЛИ СУ СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА ЖРТАВА РАТНИХ ЗЛОЧИНА ИЗ СВИХ НАРОДА

01.12.2017. 16:23

Састанци су се односили на презентацију активности и резултата ревизије костурница и пронађених неидентификованих посмртних остатака, као и активности са циљем идентификовања пронађених посмртних остатака.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И ПРЕДСТАВНИЦИ ICMP-а У БиХ САСТАЛИ СУ СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА ЖРТАВА РАТНИХ ЗЛОЧИНА ИЗ СВИХ НАРОДА

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са замјеником руководиоца Посебног одјела за ратне злочине, Изетом Одобашићем, учествовала је на радним састанцима у организацији Међународне комисије за тражење несталих лица (ICMP) у БиХ.

Састанци су се односили на резултате извршених прегледа неидентификованих посмртних остатака који су смјештени у костурницама у БиХ, као и имплементацију препорука за рјешавање питања неидентификованих посмртних остатака.

Састанцима су такође присуствовали званичници Института за нестала лица БиХ, тужиоци са нивоа ентитета и Брчко дистрикта БиХ, представници институција и организација које су укључене у рјешавање питања несталих лица, судски љекари-патолози, као и представници удружења жртава ратних злочина из свих народа у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba