Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA I PREDSTAVNICI ICMP-a U BiH SASTALI SU SE SA PREDSTAVNICIMA UDRUGA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA IZ SVIH NARODA

01.12.2017. 16:23

Sastanci su se odnosili na prezentaciju aktivnosti i rezultata revizije kosturnica i pronađenih neidentificiranih posmrtnih ostataka, kao i aktivnosti sa ciljem identificiranja pronađenih posmrtnih ostataka.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA I PREDSTAVNICI ICMP-a U BiH SASTALI SU SE SA PREDSTAVNICIMA UDRUGA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA IZ SVIH NARODA

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, skupa sa zamjenikom rukovoditelja Posebnog odjela za ratne zločine, Izetom Odobašićem, sudjelovala je na radnim sastancima u organizaciji Međunarodnog povjerenstva za traženje nestalih osoba (ICMP) u BiH.

Sastanci su se odnosili na rezultate izvršenih pregleda neidentificiranih posmrtnih ostataka koji su smješteni u kosturnicama u BiH, kao i implementaciju preporuka za rješavanje pitanja neidentificiranih posmrtnih ostataka.

Sastancima su također nazočili dužnosnici Instituta za nestale osobe BiH, tužitelji sa razine entiteta i Brčko distrikta BiH, predstavnici institucija i organizacija koje su uključene u rješavanje pitanja nestalih osoba, sudski liječnici-patolozi, kao i predstavnici udruga žrtava ratnih zločina iz svih naroda u BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba