Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA I PREDSTAVNICI ICMP-a U BiH SASTALI SU SE SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA IZ SVIH NARODA

01.12.2017. 16:23

Sastanci su se odnosili na prezentaciju aktivnosti i rezultata revizije kosturnica i pronađenih neidentifikovanih posmrtnih ostataka, kao i aktivnosti sa ciljem identifikovanja pronađenih posmrtnih ostataka.

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA I PREDSTAVNICI ICMP-a U BiH SASTALI SU SE SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA IZ SVIH NARODA

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa zamjenikom rukovodioca Posebnog odjela za ratne zločine, Izetom Odobašićem, učestvovala je na radnim sastancima u organizaciji Međunarodne komisije za traženje nestalih osoba (ICMP) u BiH.

Sastanci su se odnosili na rezultate izvršenih pregleda neidentifikovanih posmrtnih ostataka koji su smješteni u kosturnicama u BiH, kao i implementaciju preporuka za rješavanje pitanja neidentifikovanih posmrtnih ostataka.

Sastancima su također prisustvovali zvaničnici Instituta za nestale osobe BiH, tužioci sa nivoa entiteta i Brčko distrikta BiH, predstavnici institucija i organizacija koje su uključene u rješavanje pitanja nestalih osoba, sudski ljekari-patolozi, kao i predstavnici udruženja žrtava ratnih zločina iz svih naroda u BiH.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba