Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV EKREMA ZELKANOVIĆA (1964) ZBOG NEDOZVOLJENOG PROMETA TROŠARINSKIH PROIZVODA

01.12.2017. 14:42

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ekrema Zelkanovića, rođenog 1964. godine u mjestu Gluha Bukovica, općina Travnik, državljanina BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV EKREMA ZELKANOVIĆA (1964) ZBOG NEDOZVOLJENOG PROMETA TROŠARINSKIH PROIZVODA

Optuženi se tereti da je u razdoblju od 2014. do listopada 2016. godine u općini Travnik, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, u namjeri daljnje prodaje, neovlašteno nabavio i stavio u promet veću količinu duhanskih proizvoda koji nisu bili obilježeni kontrolnim i poreznim markicama propisanim poreznim zakonodavstvom BiH.

U optužnici se navodi da je optuženi nezakonito stavljao u promet duhanske proizvode na način da je od treće osobe kupio oko 140 kg rezanog duhana zapakovanog u sedam PVC vreća, a potom radi daljnje prodaje tako kupljeni rezani duhan pakovao u vrećice od PVC folije te prodavao njemu poznatim kupcima pakovanja od 250 i 500 grama, čime je pričinjena šteta po proračun BiH.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba