Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KORUPTIVNO KRIVIČNO DJELO; UPOSLENIK UIO BiH, NEDIM KULENOVIĆ, OPTUŽEN ZA PRIMANJE DARA ILI DRUGOG OBLIKA KORISTI

28.11.2017. 14:43

Optužnica se odnosi na primanje nezakonitog dara, a optuženi je lišen slobode nakon preuzimanja označenih novčanica.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KORUPTIVNO KRIVIČNO DJELO; UPOSLENIK UIO BiH, NEDIM KULENOVIĆ, OPTUŽEN ZA PRIMANJE DARA ILI DRUGOG OBLIKA KORISTI

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

- Nedima Kulenovića, rođenog 1955. godine u Banjaluci, zaposlen u UIO BiH, RC Banjaluka, na mjestu šefa Grupe za prinudne naplate.

Optuženi se tereti da je dana 09.06.2016. godine u Banjaluci, u službenim prostorijama UIO BiH, RC Banjaluka, kao šef Grupe za prinudnu naplatu primio u svom uredu osobu koja je kao vlasnik preduzeća došla da se informiše o mogućnostima reprograma poreznog duga u iznosu od oko 73.000 KM, zbog kojeg je došlo do blokade računa preduzeća.

Prema navodima optužnice, optuženi je od navedene osobe tražio da mu sutradan donese iznos od 7.000 KM kako bi izvršio deblokadu računa navedenog preduzeća.

Navedeni vlasnik preduzeća je o svemu informisao nadležne pravosudne organe te sutradan donio novac u označenim novčanicama u ured optuženog Kulenovića, gdje mu je predao novac, nakon čega je optuženi na mjestu događaja lišen slobode od strane policijskih službenika MUP-a RS, a označeni novac je kod njega pronađen.

Optuženi Nedim Kulenović se tereti da je počinio krivično djelo primanja dara ili drugih oblika koristi iz člana 217. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba