Vijesti

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ILEGALNIH MIGRACIJA ODRŽAN U TUŽILAŠTVU BiH

24.11.2017. 15:42

Sastankom je predsjedavala v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, a centralne teme odnosile su se na aktuelne operacije u borbi protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija koje se realiziraju unutar BiH, kao i u saradnji sa partnerskim agencijama u regionu i inostranstvu.

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ILEGALNIH MIGRACIJA ODRŽAN U TUŽILAŠTVU BiH

Na sastanku Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija učestvovali su predstavnici tužilačkih, sigurnosnih, policijskih i poreznih agencija sa nivoa BiH, entiteta i Brčko distrikta, koje su uključene u otkrivanje i procesuiranje navedenih krivičnih djela.

Centralne teme sastanka odnosile su se na aktuelne operacije koje se provode sa ciljem otkrivanja, sprečavanja i procesuiranja počinilaca navedenih krivičnih djela, međunarodnu saradnju u ovim operacijama, kao i na aktuelne teme koje se odnose na zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Također, na sastanku je razgovarano i o aktivnostima usmjerenim na sprečavanje ilegalnih migracija preko teritorije BiH, što je vrlo bitno sa aspekta zaštite sigurnosti granica.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba