Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ НИКОЛЕ ЂОРЂИЋА (1992) ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНЕ ТРГОВИНЕ ЛИЈЕКОВА И МЕДИКАМЕНАТА

21.11.2017. 13:03

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Николе Ђорђића, рођеног 1992. године у Бијељини, држављанина БиХ

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ НИКОЛЕ ЂОРЂИЋА (1992) ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНЕ ТРГОВИНЕ ЛИЈЕКОВА И МЕДИКАМЕНАТА

Оптужени се терети да је у периоду од мјесеца августа 2014. године до 21.01.2015. године, на подручју Босне и Херцеговине, супротно члану 29. Закона о лијековима и медицинским средствима („Сл. гласник БиХ“ бр. 58/08), без дозволе Агенције за лијекове и медицинска средства Босне и Херцеговине, набављао од њему познатог лица и продавао лијекове и медикаменте чији промет захтијева одговарајућа одобрења надлежних институција.

Према наводима оптужнице, оптужени је током провођења истраге за новчани износ од 960 КМ продао одређену количину медикамената.

Приликом претреса аутомобила који је користио осумњичени пронађена је већа количина лијекова и медикамената намијењених у сврху даље продаје.

Оптужени Никола Ђорђић се терети да је, без дозволе прописане законом Босне и Херцеговине, куповао и продавао робу чији је промет забрањен или ограничен, чиме је починио кривично дјело недопуштена трговина из члана 212. став 1., а све са примјеном члана 54. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba