Вијести

У ПРЕДМЕТУ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ СВИ ОПТУЖЕНИ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ; СПОРАЗУМИМА ПРЕДВИЂЕНЕ КАЗНЕ ОД УКУПНО 10 ГОДИНА ЗАТВОРА И ОДУЗИМАЊЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ И НЕЗАКОНИТО СТЕЧЕНЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ

20.11.2017. 08:21

Споразумним признањима се предмет за организовани криминал и неовлаштени промет опојним дрогама у потпуности завршава, а свим оптуженима су предвиђене осуђујуће казне.

У ПРЕДМЕТУ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ СВИ ОПТУЖЕНИ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ; СПОРАЗУМИМА ПРЕДВИЂЕНЕ КАЗНЕ ОД УКУПНО 10 ГОДИНА ЗАТВОРА И ОДУЗИМАЊЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ И НЕЗАКОНИТО СТЕЧЕНЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ

Након што су суочени са оптужницом и доказима, у присуству адвоката, сви оптужени у предмету Алекса Крндија и др. споразумно су у потпуности признали кривицу за кривична дјела за која се терете.

Оптужени у предмету кодног назива „Повратник“ терете се да су током 2016. и 2017. године, као организована криминална група којом је руководио првооптужени Алекса Крндија, чињењем кривичних дјела набављали, распарчавали, кријумчарили и продавали на илегалном нарко тржишту опојне дроге марихуана, хероин и кокаин те заједно са другим лицима вршили кријумчарење опојних дрога са подручја Републике Србије у БиХ и обратно.

У складу са споразумним признањем за првооптуженог Алексу Крндију (1962) је предложена казна затвора у трајању од 7 година, одузимање опојних дрога у количини од око 1,2 килограма опојне дроге хероин, што је једна од највећих запљена опојне дроге хероин у протеклом периоду, новац у износу од око 6.700 КМ добивен продајом опојне дроге, износ од 1.700 евра пронађен приликом претреса, као и аутомобил Мерцедес, мобилни телефони и друга средства кориштена за извршење кривичног дјела.

За оптуженог Војислава Жугића (1981) је предложена казна затвора у трајању од 1 године, одузимање количине од око 100 грама опојне дроге марихуана, као и износ од 2.500 КМ, који је прибављен продајом опојних дрога.

За оптуженог Срђана Крндију (1990) је предложена казна затвора у трајању од 15 мјесеци.

За оптуженог Петра Крндију (1994) је предложена казна затвора у трајању од 1 године.

Такође, у оквиру проведених претреса и лишења слободе пронађена су и одузета око 2 килограма смјесе која се на илегалном нарко-тржишту користи за повећање масе опојних дрога.

Сви оптужени су потписивањем споразума у потпуности признали почињење кривичних дјела организираног криминала (чл. 250.) и неовлаштеног промета опојним дрогама (чл. 195.) КЗ-а БиХ, а предложене казне су у складу са улогом оптужених у извршењу кривичних дјела.

Споразумним признањима оптужени се одричу права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

С обзиром на то да је оптужница обухватала наведену четворицу оптужених, прихватањем споразума и изрицањем казни предмет ће у потпуности бити окончан.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba