Vijesti

OPTUŽENI ZA PRANJE NOVCA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU; PREDLOŽENA KAZNA ZATVORA I NOVČANA KAZNA

14.11.2017. 15:38

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi se obvezao da vrati nezakonitu imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom u iznosu do 1.910.617,51 KM.

OPTUŽENI ZA PRANJE NOVCA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU; PREDLOŽENA KAZNA ZATVORA I NOVČANA KAZNA

Optuženi Zoran Javorac (1976), u nazočnosti odvjetnika, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo pranje novca iz članka 209. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenoga zakona Bosne i Hercegovine.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne (1) godine kao glavna kazna, te da se kao sporedna kazna izrekne novčana kazna u iznosu od 40.000 KM.

Optuženi Javorac se tereti da je, radeći kao ravnatelj i ovlaštena osoba poduzeća “ZOKI PROM-EX“ d.o.o Laktaši, počinio pranje novca u iznosu od 1.910.617,51 KM.

Visina predložene kazne je sukladna ulozi optuženog u počinjenom kaznenome djelu.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem sporazuma. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa potpunim razumijevanjem pravnih posljedica.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na žalbu na presudu koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba