Вијести

КОНФЕРЕНЦИЈА О ПРИБЛИЖАВАЊУ РАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ И СУДА БиХ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ОДРЖАНА У ЗЕНИЦИ

14.11.2017. 15:35

Представницима локалне заједнице, органа управе, невладиног сектора, грађана и медија, презентовани су досадашњи рад и резултати, као и могућности комуникације грађана са правосудним институцијама. 

КОНФЕРЕНЦИЈА О ПРИБЛИЖАВАЊУ РАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ И СУДА БиХ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ОДРЖАНА У ЗЕНИЦИ

У Зеници је одржан сусрет представника правосудних институција са нивоа БиХ са представницима локалне заједнице из Зенице и околине.

Представницима локалне заједнице је презентован досадашњи рад Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, институција које ће почетком 2018. године навршити 15 година рада од свог оснивања.

На састанку су презентовани досадашњи резултати Тужилаштва БиХ, које је у протеклих 15 година подигло оптужнице против више од 5000 лица за кривична дјела из надлежности Тужилаштва БиХ, укључујући ратне злочине, организовани криминал, корупцију, финансијски криминал, тероризам и друга кривична дјела из надлежности државног тужилаштва, а чије процесуирање је битно за владавину права и безбједност грађана.

Представник Тужилаштва БиХ, Борис Грубешић, руководилац Одјела за односе с јавношћу, грађанима је презентовао историју и унутрашњу организацију институције, од оснивања 2003. године до данас, те упознао присутне са радом и активностима тужилачких одјела у Тужилаштву БиХ.

Представници локалне заједнице, међу којима су били представници институција управе, правосуђа, грађанских удружења, НВО сектора и медија, имали су прилику представницима правосудних институција поставити питања о свему што их занима из домена њиховог рада.

Сусрете са представницима правосудних институција у локалним заједницама организује Хелсиншки комитет за људска права РС из Бијељине, уз подршку Амбасаде САД-а у  БиХ, како би се грађанима омогућила што боља комуникација са правосудним институцијама.

До сада су реализовани сусрети у локалним заједницама у свим крајевима широм Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba