Vijesti

KONFERENCIJA O PRIBLIŽAVANJU RADA TUŽITELJSTVA BiH I SUDA BiH LOKALNIM ZAJEDNICAMA ODRŽANA U ZENICI

14.11.2017. 15:35

Predstavnicima lokalne zajednice, tijela uprave, nevladinog sektora, građana i medija, prezentirani su dosadašnji rad i rezultati, kao i mogućnosti komunikacije građana sa pravosudnim institucijama. 

KONFERENCIJA O PRIBLIŽAVANJU RADA TUŽITELJSTVA BiH I SUDA BiH LOKALNIM ZAJEDNICAMA ODRŽANA U ZENICI

U Zenici je održan susret predstavnika pravosudnih institucija sa razine BiH sa predstavnicima lokalne zajednice iz Zenice i okolice.

Predstavnicima lokalne zajednice je prezentiran dosadašnji rad Tužiteljstva BiH i Suda BiH, institucija koje će početkom 2018. godine navršiti 15 godina rada od svog osnivanja.

Na sastanku su prezentirani dosadašnji rezultati Tužiteljstva BiH, koje je u proteklih 15 godina podiglo optužnice protiv više od 5000 osoba za kaznena djela iz nadležnosti Tužiteljstva BiH, uključujući ratne zločine, organizirani kriminal, korupciju, financijski kriminal, terorizam i druga kaznena djela iz nadležnosti državnog tužiteljstva, a čije procesuiranje je bitno za vladavinu prava i sigurnost građana.

Predstavnik Tužiteljstva BiH, Boris Grubešić, rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću, građanima je prezentirao povijest i unutarnji ustroj institucije, od utemeljenja 2003. godine do danas, te upoznao nazočne sa radom i aktivnostima tužiteljskih odjela u Tužiteljstvu BiH.

Predstavnici lokalne zajednice, među kojima su bili predstavnici institucija uprave, pravosuđa, građanskih udruga, NVO sektora i medija, imali su prigodu predstavnicima pravosudnih institucija postaviti pitanja o svemu što ih zanima iz domena njihovog rada.

Susrete sa predstavnicima pravosudnih institucija u lokalnim zajednicama organizira Helsinški komitet za ljudska prava RS iz Bijeljine, uz potporu Veleposlanstva SAD-a u BiH, kako bi se građanima omogućila što bolja komunikacija sa pravosudnim institucijama.

Do sada su realizirani susreti u lokalnim zajednicama u svim krajevima diljem Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba