Вијести

У ОПШТИНИ НОВО ГОРАЖДЕ/УСТИПРАЧА ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

10.11.2017. 15:25

На локалитету Резине, на подручју општине Ново Горажде/Устипрача, под надзором Тужилаштва БиХ је завршен процес ексхумације, а пронађени су посмртни остаци два комплетна људска скелета. Накнадним процесом ће се утврђивати идентитет жртава чији су посмртни остаци пронађени.

У ОПШТИНИ НОВО ГОРАЖДЕ/УСТИПРАЧА ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

Пронађени посмртни остаци биће превезени у Горажде, гдје ће бити извршена судско-медицинска и криминалистичко-техничка обрада, односно узимање узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртава.

Ексхумацију и рад свих лица укључених у процес ексхумације, под надзором поступајућег тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, координисао је истражилац.

У процесу тражења и ексхумације посмртних остатака учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, љекар судско-медицинске струке, потребни радници уз кориштење адекватне механизацијe, као и полицијски службеници ПУ Фоча - ПС Ново Горажде.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама укљученим у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља процес ексхумација и тражења несталих лица у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba