Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ НАРКОТИЧКИХ СУПСТАНЦИ

27.10.2017. 14:51

Након испитивања осумњиченог, тужилац Тужилаштва БиХ ће упутити приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Владимира Анђелића из Фоче.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ НАРКОТИЧКИХ СУПСТАНЦИ

Тужилаштво БиХ ће према Суду БиХ упутити приједлог за одређивање притвора за Владимира Анђелића, рођеног 1982. године.

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и сумњичи се да је на подручју Републике Србије набављао велике количне морфијских фластера, које је кријумчарио у БиХ и дистрибуирао на илегалном нарко-тржишту у Фочи и другим мјестима.

Приликом извршења кривичних дјела осумњичени је злоупотребљавао здравствену документацију тешких болесника којима је прописана морфијска терапија, како би илегално прибављао наведене супстанце, чиме је наношена штета и здравственом систему.

Приликом претреса наведеног осумњиченог, као и возила и објеката које користи, пронађена је и одузета већа количина,  више стотина морфијских фластера, таблета које садрже недозвољене супстанце и другог доказног материјала.

Мјера притвора се предлаже из разлога описаних у члану 132. тачке б) и ц), односно због опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, те да би боравком на слободи могао починити ново кривично дјело или довршити започето, с обзиром да се ради о лицу које је вишеструко осуђивано.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba